ÖKO tevékenységeink

  • Publikálva: 20 February 2015
  • Írta: nemja

ÖKO – szakköreink rendszeresen járják a Péter-halmi erdőt, ahol megfigyeléseket, méréseket, gyűjtéseket végeznek. A természettel találkozás élményszerű. Célja, hogy tanulóink érzékennyé váljanak más élőlények irányába, hogy összefüggéseket keressenek a kisebb és nagyobb rendszerek között.

Pillanatképek munkáinkból, tevékenységeinkből. LINK

„Otthon az erdőben” pályázati lap

  • Publikálva: 21 February 2015
  • Írta: webmaster

A projekt rövid összegzése: A természetjárás iskolánktól nem idegen, hiszen évek óta járjuk Budapest és környékének erdeit, hegyeit, szervezett iskolai túrák keretében, ahová szülők és gyerekek egyaránt szép számmal jönnek. Ezért jelentkeztünk erre a pályázatra. Komplex együttműködésre épülő foglalkozások keretében a valóságos erdei környezettel való élményszerű találkozás alkalmaival feltérképezzük a Péterhalmi -  erdő iskolánkhoz közeli részét. A terepgyakorlatokon végzett tevékenységeinkkel arra szeretnénk rávilágítani, hogy az erdei életközösség minden tagjának  fontos szerepe van az adott rendszerben. A gyerekek tekintsék értéknek az erdő biodiverzitását, gondolkodjanak rendszerben és ismerjék fel önmaguk felelősségét a természeti értékek vonatkozásában.

A víz világnapja

  • Publikálva: 21 April 2015
  • Írta: webmaster

Kedves Kandós Diákok!

A víz világnapját iskolánkban különböző érdekes kísérletek bemutatásával ünnepeltük. Nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen sok érdeklődővel találkoztunk. Ha esetleg lemaradtatok valamelyik kísérletről, ebben a pár sorban nyújtunk nektek egy kis beszámolót!