Az alábbi képre kattintva megtekintheti a HATÁRTALAN blogunkat

Határtalanul 2019.

  • Publikálva: 5 August 2019
  • Írta: nemja

HATÁRTALANUL!

        Május első hetében a Kandó Téri Általános Iskola tanulói immár hetedik alkalommal vesznek részt erdélyi kiránduláson a Határtalanul! program keretében. Felmerülhet a kérdés, vajon miért mindig Erdély, hiszen a pályázaton belül lehetőség nyílik más célterületek tervezésére is. Nos, a válasz igen egyszerű: minden helynek megvan a maga szépsége és különlegessége, a maga természeti- és kulturális kincsei, de szeretnénk megismertetni a tanulóinkat valami különlegessel és egyedülállóval, amit mi itt Székelyföldön tapasztaltunk meg igazán, s ez nem más, mint a székely emberek vendégszeretete, hazaszeretete, hite, s a máig élő hagyományaik.

Határtalanul a Kandóval

  • Publikálva: 3 June 2015
  • Írta: nemja

Kandós diákokkal kalandoztunk Erdélyben

Idén májusban immár negyedik alkalommal indultunk a hosszú útnak Erdély hegyei közé 40 hetedikes diákunkkal a „Határtalanul!” pályázat keretében. Ezt a programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg: Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek címmel, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére.

Határtalanul

  • Publikálva: 28 January 2015
  • Írta: webmaster

Határon túl a Kandóval

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Tamási Áron – használattól fényesre csiszolt – gondolatát mi is a magunkénak érezzük. A „tartozni valahová” érzését kicsiben és nagyban egyaránt meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy az identitásunk kialakuljon. Különösen hangsúlyos ez az igen érzékeny korban lévő tizenévesek számára. A történelem, a múlt ismerete mindig is legalább annyira izgatja ezt a korosztályt, mint a jövő. Teli vannak kérdésekkel, s kétségekkel aziránt, amit az elődeik tettek. Talán ők nem követik el majd ugyanazokat a hibákat, ha már tiszta lelkű gyermekként megismerkednek a múlt következményeivel, a saját jelenükkel.