SZÉP irodalom nyárra…

  • Publikálva: 8 August 2019
  • Írta: nemja

Kedves Diákom!

Meleg nyári napokon jól esik az olvasás a hűvös szobában. Azért, hogy az olvasás még élménydúsabb legyen, kérlek, válaszd ki a felsorolt könyvek közül azt, amelyik a legjobban érdekel!

Válaszd ki a neked megfelelő évfolyam számára ajánlott „kötelező olvasmányt”!

Ezek közül válassz a nyárra! A választás KÖTELEZŐ, nem az olvasmány. smiley

5.o. . Böszörményi G.: Lúzer rádió, Budapest ( közös)

6.o. : Nógrádi G.: Pete Pite vagy Az anyu én vagyok

         Wéber Anikó: Az osztály vesztese

         Defoe: Robinson

7.o.  Szabó M.: Álarcosbál, Születésnap

        Békés Pál: Félőlény

        Tasnádi--Jeli-Gimesi: Időfutár 1. rész

        Michael Ende: Végtelen történet

       Tolkien: Babó

8.o.: Janikovszky: Aranyeső

        Tolkien: Babó

         Rejtő: Piszkos Fred...

        Agatha Christie: Tíz kicsi néger   

        Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak   

       G. Szabó Judit: Mari, ne bomolj! vagy Különös sziget ( lányoknak) 

           Így bizonyíthatod, hogy elolvastad az általad választott regényt: Miután megismerkedtél a történettel, készíts illusztrációt a számodra legizgalmasabb részről! Ezt a rövid részt jelöld a könyvben, hogy fel tudd olvasni szeptemberben társaidnak! Olyan technikával jelenítheted meg, amilyennel csak szeretnéd! A gyönyörű alkotásokat díjazni fogjuk! A leendő irodalom füzetedbe állíts össze egy feladatot! Lehet keresztrejtvény, igaz-hamis, anagramma, totó vagy képregény. (Nem kell túl hosszú, elég 6 kérdés, 6 betűből álló feladvány stb.) A szeptembert ennek az élménynek a megbeszélésével fogjuk kezdeni, kérlek, hozd magaddal az első irodalomórára! J Hozd magaddal, mert ez lesz az első értékelésed irodalomból!

          Tanév közben, a második félévben olvassuk, dolgozzuk fel a klasszikus kötelező olvasmányt, de már augusztusban elkezdheted a regény megismerését. Amennyiben nehezebben olvasol, akkor is kezdj bele, hiszen olvasni tudás nélkül nem leszel sikeres a jövőben sem. Ha elfáradtál, használd a hangos könyvet, hallgasd figyelmesen ezeket a részeket! Kérlek, még ne nézd meg a filmet, hiszen az nem pótolja a regényt! Az év folyamán majd erre is sort kerítünk!

          Klasszikus kötelező olvasmány, amit a második félévben olvasunk majd5.o. Pál utcai fiúk,   6.o. Egri csillagok,  7.o. Szent Péter esernyője/ Jókai: Arany ember részlet+film   8.o. Szabó Magda: Abigél vagy  Tamási Áron: Ábel

Szép nyarat és hasznos időtöltést kívánok!

Magyartanárod