Az Év tanítója - kiBÖNGÉSZték

  • Publikálva: 27 June 2017
  • Írta: nemja

2016/17-es tanévben harmadik alkalommal osztotta ki az Év tanítója díjat a Böngész verseny szervezője, a Hebe Kft.  Az elsimerést a versenyben részt vevő diákok és szülők jelölése alapján olyan tanítók kapták meg június 2-án Gödöllőn, akik szakmai és emberi kvalitásuk alapján kiemelkedőek.

Az Év tanítója díjra a Kandó térről a 2/b. osztály szülői közössége mindkét tanítóját - Csóriánné Áj Margit, Kállai Ildikó - benevezte. A díj értékét még növelte, hogy az ország minden részéről évfolyamonként 10-10 pedagógus kapott elismerő oklevelet, és hozzá kedves kis ajándékot.

Az ünnepségen elhangzott szép és tartalmas, valós szavak méltassák itt is kolléganőinket!

Csóriánné Áj Margit

„Az egész osztály feltétel nélkül szereti, példának tartja. Kimagasló személyiség, intelligens, kedves, erős, szeretni való jellem. Nem „csak” fantasztikus tanító, hanem emberileg, erkölcsileg is erős háttér országot nyújt a gyermekeknek. A gyerekek szeretnek iskolába járni! Mindenkinek jut a szeretetéből, pótmamijuknak nevezik. Szereti és érti is a gyerekeket. Felkészültsége mindig kimagasló. Az órái színesek, változatosak, játékosak. A modern módszereket. (internet) a hagyományos módszerekkel (morzsatálca) kiválóan ötvözi. A szülőkkel is nagyszerűen kommunikál.

Csoportokban dolgoznak, melyen belül a feladatkörökben rotálnak (pl. csapatkapitány mindig más). Egy –egy témáról önálló projekteket is készítenek, melyet az osztály előtt előadnak. Mindennapos meseolvasással, és a gyerekek között hirdetett és jutalmazott olvasási versennyel, az olvasásra, és ezen keresztül annak szeretetére ösztönzi őket. Az első elolvasott könyvért minden gyerek oklevelet kapott. Saját anyagi forrásait sem sajnálva, az olvasóvár első három helyezettje jutalomkönyvet, és minden gyermek, teljesítményétől függetlenül az első osztály elvégzéséért ajándékkönyvet kapott. A tanuláshoz nem szorosan kapcsolódó –csapatépítő jellegű tevékenységekbe- is képes bevonnia a gyerekeket (LEGO makett építő verseny, Mosolygós fogacskák pályázat, stb.). A tananyagon túlmenően rengeteg verset, éneket, mondókát tanulnak.”

 

Kállai Ildikó

A Böngész levelezőverseny csoportos matematika versenyére Baksa Soma, Kovács Nándor, Guan Zi Yue Tomi valamint Nagy Attila, Kemény Gergely, Oláh Márton nevezett tanítójuk, Kállai Ildikó segítségével. Mindkét csoport 1. helyezést ért el az összesítés alapján. Gratulálunk a szép eredményhez!

„ Kállai Ildikó a 2/b. osztályfőnökének tanító- és pótmami párja. Nagyszerű tanító, erős, gondoskodó, szeretnivaló és példamutató egyéniség. A gyerekek szeretik, szívesen, élvezettel tanulják a matematikát. A matematika mellett testnevelést is oktat. Órái ott is kiemelkedőek, színesek, játékosak. Mint pedagógiai, módszertani, mind pedig emberi értékrendjük nagyon hasonló Margó nénivel az osztályfőnökkel. Mindez biztonságot, kiegyensúlyozottságot sugároz a gyerekek felé. Délutáni pihenőidőben mesét olvas fel nekik, játszik velük, együtt legóznak, építenek.

Órái színesek, szemléltetőek, játékkal és számoló versenyekkel tarkítottak, melyeken az első három helyezett aranycsillagot nyer. Az alapvető műveleteket szerepjátékokkal játszottak el. Aktívan részt vesz versenyeken, programokon, idejéből, energiájából sokat áldoz a felkészülésükre.”

Szívből gratulálunk a díjakhoz! További sikereket!