35 évünk képekben...

  • Publikálva: 29 April 2016
  • Írta: nemja

Elkészült a születésnapi fényképalbumunk, amely több mint 500 fotó segítségével idézi fel számunkra a legtávolabbi és legközelebbi múltunk emlékezetes pillanatait.

Hónapokon át gyűjtöttük, válogattuk a képeket minden szabaddá tett percünkben. Több ezer papíralapú és digitális anyagot néztünk át, s közben ismét megelevenedett előttünk a múlt: egykori kollégák, diákok, szülők, közös eseményeink.

Álljanak itt Magyar Márta intézményvezető-asszony albumot bevezető gondolatai:

„Szinte látom és hallom a képekhez kötődő történéseket, élethelyzeteket. Értékek, hétköznapok és ünnepnapok. Mosolyok, barátságok, emberi kapcsolatok, kollégák, alkotótársak, csapatépítők. Gyerekek, szülők, nagymamák, nagypapák, tanítók, tanárok. Táborok, erdei iskolák, kirándulások, tanítási órák, bálok, keringők, Kondér-partik, adventi sokadalmak és megannyi alkalom, helyzet…, jó szándékú segítőkkel a háttérben. Kapcsolatok, különleges iskolai pillanatok. Sugárzik a közösség ereje és hatalma a fényképekről. De érződik az értékteremtés és az értékteremtés hitelessége is a fotókról. Megelevenedik ebben az albumban az iskola pedagógiai hitvallása is: „Műveltséget és emberséget adni…, küldetésnyilatkozatának a parancsa. Emlékezzünk! Hajtsunk fejet méltón, és gondoljunk szeretettel azokra, akik már csak a képeken üzennek nekünk. Köszönöm mindenkinek, akik az iskolai értékteremtésben társak voltak és maradnak, mert ezer szállal kötődnek hozzánk, a Kandósok Közösségéhez. Hálás szívvel és boldogan gondolok minden tanítványra, pedagógustársamra, takarító nénikre, konyhán dolgozókra, karbantartókra, a szülőkre és minden jólelkű és jó szándékú emberre, akik a 35 év iskolai mindennapjainak részesei voltak.”

A fotóalbum kiadását támogatta:

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata.

A képeket készítette és gyűjtötte: Szekeres János, Fellegi Annamária és a Kandó Téri Általános Iskola közössége.

Az albumot összeállította: Magyar Márta és Fellegi Annamária.

 

A fényképalbumot galériánkban tekinthetik meg ITT.