június 2017

Kemence avatás

  • Publikálva: 27 June 2017
  • Írta: nemja

A hagyományos szeptemberi Kandó Kondér programja ebben az évben, szeptember 16-án új helyszínnel bővül. Amikor múlt évben megfogalmazódott a gondolat, de jó lenne, ha a kemence nemcsak versben lenne ismerős a gyermekek számára, hanem a valóságban is, élet közelből, akkor gyorsan jött a válasz is a Szülői Munkaközösség részéről: A Farsangi bál bevételének egy részéből talán megépíthető a könyvtár udvarában egy szabadtéri kemence.  Ehhez most már mondhatjuk, hogy több, anonim partner is bekapcsolódott a projektbe és mára készen áll a Kemencénk.

Az Év tanítója - kiBÖNGÉSZték

  • Publikálva: 27 June 2017
  • Írta: nemja

2016/17-es tanévben harmadik alkalommal osztotta ki az Év tanítója díjat a Böngész verseny szervezője, a Hebe Kft.  Az elsimerést a versenyben részt vevő diákok és szülők jelölése alapján olyan tanítók kapták meg június 2-án Gödöllőn, akik szakmai és emberi kvalitásuk alapján kiemelkedőek.

Az Év tanítója díjra a Kandó térről a 2/b. osztály szülői közössége mindkét tanítóját - Csóriánné Áj Margit, Kállai Ildikó - benevezte. A díj értékét még növelte, hogy az ország minden részéről évfolyamonként 10-10 pedagógus kapott elismerő oklevelet, és hozzá kedves kis ajándékot.

Az ünnepségen elhangzott szép és tartalmas, valós szavak méltassák itt is kolléganőinket!

Kötelező SZÉP irodalom nyárra... (5-8.)

  • Publikálva: 26 June 2017
  • Írta: nemja

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánunk!

Kedves Leendő 5. osztályos Diákom!

Kérlek, pihenj sokat a nyáron aktívan: játsszál sokat a szabadban a testvéreddel, a barátaiddal, segíts otthon a szüleidnek; beszélgessél a nagyszüleiddel! Mindemellett olvassál is, hogy helyesen tudd megfogalmazni a gondolataidat írásban és szóban. Azt kérem tőled, olvasd el Molnár Ferenc izgalmas, cselekményes regényét: A Pál utcai fiúkat! Elolvasás után készíts egy könyvborítót, amelyet rajzzal díszítsél, és írj rá egy könyvajánló szöveget.